Content management en webredactie

Of u nu in Tilburg woont of ver daarbuiten en ook al is een website van Webkompaan eenvoudig zelf te onderhouden, toch zal dit niet voor iedereen zijn weggelegd. Misschien door een gebrek aan affiniteit met websites of computers, of puur door tijdgebrek. In dat geval bestaat de mogelijkheid het onderhoud volledig door Webkompaan te laten uitvoeren. Wij zorgen dan dat nieuwe content op de juiste manier en het juiste tijdstip op de website wordt geplaatst. Dit geldt ook voor het bewerken of redigeren van foto’s, video’s, teksten of geluidsbestanden.

Social media

Een Twitter of Facebookaccount is zo aangemaakt, maar wat dan? Wij kunnen u helpen bij het aanpassen van deze pagina’s aan uw eigen huisstijl of het automatisch laten doorsluizen van nieuwsberichten die op uw website worden geplaatst. Daarnaast kunnen we ook de pagina’s onderhouden. Denk daarbij aan het monitoren van reacties en vragen van bezoekers. Contact houden met uw klanten is belangrijk, en social media kan daarbij een handig hulpmiddel zijn.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

Misschien heeft u een website waar u heel tevreden over bent. Het enige dat ontbreekt is dat de website niet goed gevonden wordt door Google. U wilt bijvoorbeeld goed gevonden worden als men gaat zoeken op de naam van uw dienst in combinatie met de woonplaats Tilburg. Door de website te analyseren kunnen we verbeteringen voorstellen die u zelf kunt uitvoeren of door ons. Soms kunnen relatief kleine aanpassingen al heel wat verschil maken.

Technisch onderhoud

Dit spreekt eigenlijk voor zich, hoewel het nog weleens vergeten wordt. Hoe het internet werkt verandert voortdurend, en ook de software die dit allemaal mogelijk maakt. Het volgen van eventuele upgrades van het CMS en daarbij geïnstalleerde plugins zijn altijd aan te bevelen, al was het alleen maar vanuit het perspectief van veiligheid. Fouten worden hersteld, extra mogelijkheden worden toegevoegd, of de software wordt aangepast aan de nieuwste standaarden waarmee het internet en browsers werken.

Projectondersteuning

Ook als een website niet door ons zelf gebouwd wordt, kunnen we in veel gevallen behulpzaam zijn bij een traject. Door onze kennis van het internet en hoe websites werken kunnen we een schakel zijn tussen het bedrijf of de instelling aan de ene kant, en de webbouwer aan de andere kant. Op die manier kunnen we er voor zorgen dat na inventarisatie van de wensen van de klant een juiste vertaling wordt gemaakt naar de webbouwer. Daarnaast kan het soms wenselijk zijn na verloop van tijd een website te evalueren om te kijken of de inhoud nog actueel is en of bepaalde aanpassingen de website beter kunnen maken.