10 jaar WordPress

Wordpress LogoAlweer 10 jaar geleden is het dat ik mijzelf aanmeldde op het forum van WordPress, op 2 mei 2004 om precies te zijn. Dat betekent dus meteen ook dat ik al tien jaar bekend ben met dit cms. Aanvankelijk heb ik nog wel wat andere varianten uitgeprobeerd zoals TextPattern, Drupal en Joomla, maar uiteindelijk heb ik toch gekozen voor WordPress als het cms om websites mee te ontwikkelen. Maar eerlijk is eerlijk, ik kan nu niet beweren dat ik dus WordPress door en door ken. Natuurlijk ben ik er erg vertrouwd mee, maar nieuwe versies van deze programma en bijbehorende plugins volgen elkaar zo snel op dat het een continu leerproces blijft. Daarnaast veranderen ook de eisen van het internet en de werking van browsers, en is iedere website en iedere vraag van een klant weer uniek. En dat maakt dat het ontwerpen en bouwen van websites toch leuk blijft. Ook de komende tien jaar zal ik me dus niet hoeven te vervelen.